Κινητό: +30 6982552405

ΙΦΝΕ | IBD

Ιπποκράτης: Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας.”

 

 

 

Είσαι άτομο με Νοσο του Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα;;;

 

Γνωρίζεις πόσο συμβάλει η διατροφή στη διαχείριση της νόσου και των συμπτωμάτων σου;; Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την πορεία της νόσου και την ύφεση ή την έξαρση σου;; Λειτουργεί σαν συμπληρωματική θεραπεία και μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις και να είσαι σε ύφεση για μεγάλο χρονικό διάστημα;;; Τι πρέπει να τρώει ένα άτομο με Νόσο του Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα για να βελτιώσει την κατάσταση της υγεία του;;;

 

Η διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει και συμβάλει σημαντικά στη διαχείρηση της νόσου σου!!!!

 

Είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και από το 2016 μελετάω την ευεργετική επίδραση που έχει η διατροφή στη διαχείριση των Ιδιοπαθών Φλεγμονώδων Νόσων του εντέρου (ΙΦΝΕ) και τη δυνατότητα της να δρα σαν συμπληρωματική θεραπεία σε άτομα με Νόσο του Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα.

Η νόσος εξελίσσεται διαφορετικά στον καθένα από εσάς, δημιουργεί διαφορετικά συμπτώματα και διαφορετικές ανάγκες. Υπάρχει και εξελίσσεται τόσο διαφορετικά και μοναδικά στο κάθε άτομο, όσο είναι η προσωπικότητα και η εμφάνιση του. Πρέπει να γίνεται εξατομικευμένη προσέγγιση διατροφικά με βάση την κάθε περίπτωση ασθενούς ξεχωριστά και με βάση τις ανάγκες του. Οπότε, κάτι που στον έναν μπορεί να βοηθάει διατροφικά, στον άλλον μπορεί να τον επιβαρύνει. Η διατροφική σας υποστήριξη, για να μπορέσει πραγματικά να βοηθήσει στην βελτίωση της υγεία σας, θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με διαιτολόγο.

Μπορούμε μαζί να συζητήσουμε και να απαντήσω σε όλες τις απορίες σου. Να βρούμε μαζί την κατάλληλη διατροφή για εσένα, τη διατροφή που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την κατάσταση της υγείας σου και να διαχειριστείς τη νόσο σου. Ένα εξατομικευμένο και εναρμονισμένο, διαιτητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στην καθημερινότητα σου, μπορεί να καλύπτει τυχόν ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και να συμβάλει στη διαχείριση των συμπτωμάτων σου. Ένα πρόγραμμα διατροφής χωρίς στερήσεις, με ποικιλία τροφίμων, που θα σου παρέχει εναλλακτικές και λύσεις στο πως να καταναλώνεις τα τρόφιμα χωρίς να σε “πειράζουν” και χωρίς να σου προκαλούν επιπλέον συμπτώματα.

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ! Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με την διατροφή στα ΙΦΝΕ! Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την ερμηνεία των αποτελεσμάτων σχετικού ερωτηματολογίου διατροφής. Σκοπός του ερωτηματολογίου ήταν να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ ευαισθητοποιώντας και μιλώντας για τον ρόλο της διατροφής στα άτομα με Νόσο του Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα. 
Κόπωση σε ασθενείς με ΙΦΝΕ & Διατροφή
Παρουσίαση μελέτης Διδακτορικής Διατριβής με poster σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Βιέννη, (13th Congress of ECCO, European Crohn’s and Colitis Organisation (ECCO)) και με δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Crohn’s and Colitis” . Συμμετέχοντες μελέτης 200 ασθενείς!!! Pefkianaki I., Mouzas I., Koutroubakis I., Association of disease activity and quality of life with dietary habits in patients with inflammatory bowel disease, Journal of Crohn’s and Colitis, 2018;12(S1):206

 

Επιστροφή στην Αρχική