Κινητό: +30 6982552405

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ- Συνεδρίες στο διαιτολογικό γραφείο ΧΩΡΙΣ διαιτολόγιο

Θα ήθελα να σε καλωσορίσω στην ΝΕΑ υπηρεσία μου με συνεδρίες χωρίς διαιτολόγιο.

 

Η εμπειρία μου…

 

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό και κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master απέκτησα εξειδίκευση στην Δημόσια Υγεία και Διατροφή από το Queen Margaret University του Ηνωμένου Βασιλείου και είχα την ευκαιρία να μάθω μία διαφορετική προσέγγιση εφαρμογής της Διατροφολογίας.

Οι ενότητες του μεταπτυχιακού, μου παρείχαν πολύπλευρη εκπαίδευση. Απέκτησα τόσο κατάρτιση μελέτης, δημιουργίας, υλοποίησης και αξιολόγησης νομοθετικού πλαισίου δράσεων με νέα μέτρα διατροφικών παρεμβάσεων που στόχευαν στην βελτίωση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και εκμάθηση κλινικής αξιολόγησης-υποστήριξης και αντιμετώπισης ασθενών.

 

Η κατάρτιση μου αποκτήθηκε μέσω του Πανεπιστημίου που με ώθησε να εργαστώ εθελοντικά σε διατροφικά προγράμματα που διεκπεραιώνονταν στο Εδιμβούργο και σκοπό είχαν την προώθηση υγιεινής διατροφής μέσω εκπαιδευτικών συνεδριών για την βελτίωση της δημόσιας υγείας σε διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, γονείς, έφηβους, ενήλικες και ηλικιωμένους χωρίς την παροχή διαιτολογίου. Ήταν μία μοναδική εμπειρία για μένα γιατί συνάντησα μία άλλη πτυχή εφαρμογής της Διατροφολογίας ιδιαίτερα ευχάριστη και διασκεδαστική. Υπήρχε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην διατροφή που μόνο όμορφα συναισθήματα δημιουργούσε σε όποιον έπαιρνε μέρος στις ομαδικές συνεδρίες. Έμαθα πως μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορείς να μεταδόσεις την γνώση της υγιεινής διατροφής και να αλλάξεις τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου χωρίς να χεριάζετε η τήρηση διαιτολογίου. Οι διατροφικές συνήθειες άλλαζαν ευκολότερα γιατί οι συμμετέχοντες διασκέδαζαν και απλά συνέχιζαν να τηρούν αυτό που τους έκανε να νιώθουν καλά. Όταν η διατροφή δεν είναι καταναγκασμός αλλά παιχνίδι γίνεται διασκέδαση!!!

 

 

Μάθε για την ΝΕΑ υπηρεσία χωρίς διαιτολόγιο……..!!!!!!!

 

Επιστρέφοντας πίσω στην Ελλάδα διαπίστωσα μέσα από τις συνεδρίες που έκανα στο Διαιτολογικό μου γραφείο ότι το διαιτολόγιο σαν μέσο εκμάθησης υγιεινής διατροφής δημιουργούσε σε κάποια άτομα δυσφορία, τύψεις σε περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να το ακολουθήσουν και είχαν γενικότερα μεγάλη δυσκολία στην εφαρμογή  του. Ένιωθαν εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα πρόγραμμα που έπρεπε να κάνουν το οποίο τους δημιουργούσε πίεση, καταναγκασμό και δεν μπορούσαν να το κάνουν τρόπο ζωής τους αλλά το μόνο που ένιωθαν όταν το έπαιρναν στα χέρια τους ήταν άσχημα συναισθήματα και απογοήτευση σε κάθε προσπάθεια τους. Πως να νιώθει κάποιος όμορφα όταν πιέζετε να κάνει κάτι; Πως να κάνει τρόπο ζωής την πίεση που νιώθει και να πετύχει να αλλάξει διατροφικές συνήθειες που θα τις κρατήσει για όλη του την ζωή;

 

Ο κάθε άνθρωπος είναι τόσο ξεχωριστός και μοναδικός που πρέπει να παρέχεται σε αυτόν εξατομικευμένη υπηρεσία διατροφής που να τον βοηθήσει να λειτουργήσει η διατροφή σαν σύμμαχο στην ζωή του. Είναι γεγονός ότι ένα διαιτολόγιο δεν είναι πάντα και από όλους ο καλύτερος δυνατός τρόπος για την διαχείριση του βάρους και της καλής υγείας τους.

 

Αποφάσισα να βοηθήσω τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το διαιτολόγιο και πρόσθεσα την ΝΕΑ υπηρεσία συνυφασμένη με τα Βρετανικά πρότυπα διαχείρισης βάρους που έμαθα να εφαρμόζω στο εξωτερικό η οποία έχει αποτελέσματα και χωρίς την χρήση διαιτολογίου! Να δημιουργήσω ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες εκμάθησης υγιεινής διατροφής με δραστηριότητες ή χωρίς δραστηριότητες αλλά με δράσεις χωρίς την χρήση διαιτολογίου παρέχοντας ένα πλάνο διατροφής που θα καθοδηγεί μερικώς το άτομο και θα έχει την ελευθερία επιλογών το ίδιο το άτομο με βάση τις συνθήκες τις καθημερινότητας του!

Πευκιανάκη Ιωάννα